Tocanita de vitel

de Nadyne in Vita, 29 Oct 2016 | 7851 vizualizari

 

    Asta-i pofta ce-am poftit! Tocanita de vitel isi gaseste des locul la masa de pranz.

 

INGREDIENTE

  • 600-700g carne vitel
  • 5-6 cepe maricele
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 6-7 cartofi albi
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura boia dulce
  • sare
  • piper
  • ulei sau untura
  • 2 foi de dafin
  • marar
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel:

 Carnea de vitel se spala si se taie bucati mai mici.

 Ceapa curatata si spalata se taie pestisori. 

 Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii nu foarte subtiri, iar morcovii, spalati, curatati se taie rondele.

 Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi.

 Carnea se inabusa in untura sau ulei cu o cescuta cu apa pana se inmoaie putin, eventual mai adaugam apa, daca aceasta se evapora complet. 

 Se adauga ceapa, se calesc impreuna cateva minute, punem ardeiul gras, morcovii si apa.

 Lasam sa fiarba, iar cand carnea este aproape gata, se adauga cartofii, boiaua, foile de dafin  si apa cat sa-i acopere.

La final, adaugam pasta de tomate, mai fierbem cateva minute, potrivim de sare si piper si presaram deasupra patrunjel si marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Nadyne 1

30.10.2016, 00:02

Multumesc, dragilor! Este in topul tocanitelor la noi!

mirela0911 1

30.10.2016, 07:34

Cat e de buna!

mihaelar63 1

01.11.2016, 16:00

Corect !!! Pofta ce poftesti , trebuie s-o pregatesti )

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vita (Osompouko)